Geen verkleuring op aluminium door de opspanmal

2-S Service & Specialties

Geen verkleuring op aluminium door de opspanmal.

Verspanen met robots is de toekomst, daar zal niemand over discussiëren. Echter met het uitsluiten van de mens vervalt een stuk procescontrole. Bijvoorbeeld visuele inspectie wanneer het werkstuk uit de machine komt is lastig. Hierdoor worden vlekken of verkleuringen van aluminium rond om de mal niet op tijd gezien wat resulteert in indroging van de koelvloeistof met alle gevolgen van dien.

“Deze problemen zullen veel bedrijven bekend in de oren klinken” zegt Henry van Haeff, specialist op het gebied van koelsmeermiddelen voor de Nederlandse en Belgische high-tech industrie. “Bij vrijwel iedere prospect waar wij met mijn bedrijf komen is dit een van de belangrijkste onderwerpen.”

Emulcut 160

Uit de praktijk blijkt dat de Emulcut 160 dit probleem voorkomt. Bij Aluro CNC, een high-tech verspaner in België, worden alle gangbare materialen 24/7 verspaand met robots. Dit betekent dat het werkstuk vaak een lange tijd blootgesteld wordt aan koelvloeistof terwijl deze nog is ingeklemd in de opspanmal. Volgens Pascal van de Sande, productieleider binnen Aluro CNC, zijn deze problemen verholpen sinds de overschakeling naar de Emulcut 160 van Petrofer/2-S B.V. “Voor we gebruik maakten van de Emulcut 160 hadden we geregeld problemen met de vlekvorming en verkleuring van ons aluminium. Deze stukken produceren wij onder anderen ook voor de aerospace- en medische sector en dit betekent dat geen enkel vlekje of verkleuring wordt getolereerd.”

Grade 1 cleanliness

Maar niet alleen bij Aluro CNC geeft de Emulcut 160 positieve resultaten bij 24/7 productie. “Ook bij bijvoorbeeld MEVI in Helmond is dit het geval.” Aldus Henry van Haeff. “Bij MEVI maken ze zeer hoogwaardige onderdelen voor de semi-conductorindustrie, zelfs volgens grade 1 cleanliness.” Dit betekent dat de standaard voor vervuiling, verkleuring en vlekken nóg hoger wordt gelegd. “Met onze Emulcut 160 kan MEVI dit bewerkstelligen. Iets waar wij als 2-S trots op zijn.”

De Emulcut 160 van Petrofer/2-S B.V. voldoet aan alle gestelde eisen voor de semi-conductor- en aerospace industrie. De robot kan zijn gang gaan en de operator kan dus zonder visuele inspectie zijn werkstuk tot over het weekend in de mal laten zitten. “De Emulcut 160 zorgt dus absoluut voor procesverbetering bij 24/7 productie.” Aldus Henry van Haeff.

Bron: Metaalnieuws

Klik hier om het originele document te openen

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de koelemulsie (Emulcut 160) van 2-S / Petrofer? Neem contact met ons op via info@2-s.eu of bel naar +31 492 590 443.

Onze Service & Specialties

Laboratorium & Analyse

ISO 9001 : 2015

Fluid Service Management

Metaalbewerkingsadvies

Vaten- en afval verwerking

Vragen?

Neem contact op of stel je vraag