Laboratorium & Analyse

laboratorium & analyse

2-S eigen laboratorium

2-S Service & Specialties beschikt over een eigen ISO-9001 laboratorium in Helmond. In het laboratorium hebben we de mogelijkheid om een groot aantal metingen te doen aan vloeistoffen en testen uit te voeren op verschillende materialen en met diverse producten.

Metingen worden uitgevoerd met

2-S helpt u graag

Fluid Service Management

Met ons eigen laboratorium kunnen wij een extra service bieden voor u als metaalbewerker. Middels ons Fluid Service Management (FSM) programma ondersteunen wij onze klanten met periodieke vloeistof-controle. Door deze controle bent u verzekerd van een optimale kwaliteit en heeft u ISO-9001 gedocumenteerde analyserapport ter ondersteuning van uw eigen kwaliteitsmanagement.

Deze service kunnen wij zowel op locatie als in ons laboratorium uitvoeren.

Analyse

Ter ondersteuning van uw metaalbewerkingsproces helpt 2-S Service & Specialties u bij kwaliteitsbepalingen van uw procesvloeistoffen. Deze testen lopen uiteen van wateranalyses tot diepgaande onderzoeken naar de samenstelling van uw productievloeistof.

Infraroodspectrografie

Metaalbewerkingsvloeistoffen zijn onderhevig aan slijtage. Bestanddelen worden verbruikt en vervuiling lost op in de vloeistof. Middels een IR-spectrum is het mogelijk de samenstelling van uw vloeistof na gebruik te bepalen. 2-S Service & Specialties beschikt over eigen infraroodspectrografie apparatuur.

Wateranalyses

Schoon water is essentieel om metaalbewerkingsvloeistoffen aan te maken. Om de kwaliteit van uw leiding- of demi-water vast te stellen, biedt 2-S Service & Specialties de mogelijkheid een uitgebreide wateranalyse uit te voeren. We meten hierbij de volgende waarden:

Micro-organismen

In waterige metaalbewerkingsvloeistoffen kunnen micro-organismen groeien. Schimmels, gisten en bacteriën kunnen koloniën vormen wat ernstige gevolgen kan hebben voor uw vloeistoffen en werknemers. Om te bepalen of uw metaalbewerkingsvloeistoffen zijn besmet kunnen wij eenvoudig binnen 48 uur microbiologie vaststellen in uw vloeistoffen.

Vragen?

Neem contact op of stel je vraag