Koelemulsie

Vloeistoffen voor de verspaning

Wat is koelemulsie?

Koelemulsie is een complex smeermiddel om te fabriceren. In tegenstelling tot de meeste smeermiddelen moet een koelemulsie zich vermengen met water en bij gebruik een stabiele emulsie blijven. Emulsies bestaan uit diverse ingrediënten die samen smeren, corrosie tegengaan, koelen, bacteriegroei voorkomen en tegelijkertijd een eenheid moeten blijven. Door al deze toevoegen kunnen we stellen dat koelemulsie inderdaad een complex smeermiddel is, zeker met de eisen die de laatste tijd gesteld worden in verband met de gezondheid van gebruikers.

Koelemulsies in metaalbewerking

Koelemulsies in metaalbewerking worden gebruikt om de wrijvings- en vormingsenergie te verminderen, warmte af te voeren en spanen weg te spoelen tijden het machinaal bewerkingsproces.

Varianten koelemulsies

2-S heeft in koelemulsies verschillende varianten waaronder de Emulcut 160. De Emulcut 160 is een koelemulsie speciaal ontwikkelt en geschikt voor de Nederlandse high-tech industrie. Deze variant koelemulsie is onder andere goedgekeurd door ASML als een Grade 2 productie. Dit houdt in dat er een hoge mate aan reinheidsklasse in het reinigings- en productieproces zit. Naast de Emulcut 160 hebben wij ook koelemulsies / producten voor eenvoudigere markten of specifiek voor een type materiaal of type bewerking. Wilt u hierover meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Kwalitatief hoogwaardige producten

Alle koelemulsies van 2-S Service & Specialties zijn van hoogwaardige kwaliteit. Zonder gevarenetiketten en zonder schadelijke stoffen. Daarnaast zijn deze smeermiddelen schuimarm bij hoge drukken en huidvriendelijk omdat er geen schadelijke en huid irriterende stoffen in zitten. Ook voldoen onze producten aan REACH en zit hier geen formaldehyde of boorzuur in. Daarnaast heeft het een goede bescherming tegen roestvorming, de machines blijven schoon door een goed spoelende werking.

2-S kan voor u een totaalpakket aanbieden. Wanneer u zowel verspaant als reinigt in uw fabriek kunnen wij uw totale proces optimaliseren. Voor een optimale cleanliness kunnen wij u ook voorzien van het juiste reinigingsmiddel na het verspanen. Hiervoor hebben we diverse Feroclean-producten.

Meer informatie over de koelemulsies van 2-S?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: info@2-s.eu of telefonisch via: +31492 590 443.

Vragen?

Neem contact op of stel je vraag