Ontwikkeling & advies

Ontwikkeling & advies

Deskundig advies

Meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van metaalbewerkingsvloeistoffen helpt u bij het ontwikkelen van een vloeiend proces. U kunt bij 2-S Service & Specialties terecht voor uiteenlopende vraagstukken op het gebied van chemie en cleanliness.

Na een grondige analyse van uw proces, machines en eisen volgt een advies. Enerzijds gebaseerd op het juiste koelsmeermiddel, anderzijds op het gebied van vervolgprocessen zoals reiniging en oppervlakte behandeling.

Onafhankelijk onderzoek

Met contacten bij universiteiten en gespecialiseerde instellingen kunnen wij u ondersteunen met onafhankelijke onderzoeken. Productie gerelateerde vraagstukken als smeertesten, oppervlakte kwaliteit, cleanliness en aantasting van materialen kunnen bij onze partners worden geanalyseerd. In samenwerking met deze instelling kunnen wij u voorzien van passend metaalbewerkingsadvies.

Projectteam Verspanen 4.0

2-S Service & Specialties is initiatiefnemer en lid van het Projectteam Verspanen 4.0. Dit team van High-Tech Platform leden heeft een gezamenlijk doel om gecompliceerde vraagstukken rond het verspanen te beantwoorden. De afgelopen jaren zijn antwoorden gevonden op vragen omtrent vlekvorming, anodiseren, strategisch frezen en verspanen voor vacuüm grade 2.

Productontwikkeling

Natuurlijk staat onze ontwikkeling niet stil. Alleen of met toegewijde partners zijn wij continue op zoek naar innovaties.

Vooral de ontwikkeling van een totaalconcept op het gebied van cleanliness is dagelijks in beweging. Enerzijds het juiste koelsmeermiddel, anderzijds het reinigen van uw onderdelen.
Alles met één doel; uw gehele proces optimaliseren met op elkaar afgestemde vloeistoffen voor synergistische effecten.

Eigen producten

Middels ons eigen laboratorium en eigen chemisch ingenieur hebben wij eigen productontwikkeling. Hiermee kunnen wij u voorzien van speciaal ontwikkelde, op maat gemaakte bewerkingsvloeistoffen. Tevens kunnen wij bestaande producten aanpassen of betere alternatieven voorstellen.

 

Al onze eigen producten worden bij gecertificeerde partners, volgens de laatste wetgeving geproduceerd.

Petrofer GmbH

Eigen productontwikkeling is één van de kernactiviteiten van 2-S Service & Specialties. Daarnaast zijn we vertegenwoordiger van Petrofer GmbH. Petrofer is een wereldspeler op het gebied van metaalbewerkingsvloeistoffen. Op het hoofdkantoor werkt ca. 35% van de werknemers op de research & development-afdeling. Samen met de R&D-afdeling werken wij samen om te blijven innoveren en samen de perfecte metaalbewerkingsvloeistof te kunnen leveren.

Vragen?

Neem contact op of stel je vraag