Minder rookvorming met polymeren bij Staalharderij Dominial

2-S Service & Specialties

Minder rookvorming met polymeren bij Staalharderij Dominial

”Door gebruik van de Aquacool AC FF ontstaat er geen rookontwikkeling!” Aldus Michiel van de firma Dominial.

Dominial is een ISO 9001:2015 gecertificeerde staalharderij en deze onderneming staat voor kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid. Het harden van een bepaalde legering gebeurt door middel van een warmtebehandeling, Dominial voert deze warmtebehandelingen uit. Het staal wordt eerst opgewarmd tot in het austenietgebied en wordt daarna met een hoge snelheid afgekoeld. Het afkoelen is voor het onderdrukken van perlietvorming, op deze manier wordt het staal omgezet in martensiet.

 

Door de unieke hardingsovens kan het familiebedrijf de grootste producten behandelen met een korte doorlooptijd. Zelf heeft de onderneming een eigen transportdienst, het product van de klant kan op deze manier dus weer snel retour gezonden worden door Dominial.

 

Dominial heeft, na een geruime tijd uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar diverse leveranciers, gekozen voor 2-S. Door de goede ondersteuning vanuit 2-S was het volgens Michiel redelijk makkelijk over te gaan op het product Aquacool AC FF dat geleverd wordt door 2-S. Wat het meest positieve aan dit product volgens Michiel is, is dat het product niet schadelijk is voor de gezondheid én dat er geen rookontwikkeling ontstaat. Rookontwikkeling is hun grootste knelpunt met betrekking tot milieu. Door middel van de Aquacool AC FF (polymeer) wordt de rookontwikkeling drastisch terug gebracht.

 

Wij leveren niet alleen de Aquacool AC FF aan de firma Dominial, zo werken zij ook met de ISO rapid 277 HM én de ISO rapid 280. Dit zijn twee varianten van hardingsolie die wij aan hen leveren. Michiel geeft aan de producten aan te bevelen aan andere bedrijven die in de staalharderij zitten en warmtebehandelingen uitvoeren.

 

Een leuk weetje is dat Dominial sinds 2011 een erkend leerbedrijf is!

Zie meer

Contact:

Staalharderij Dominial
Karel Doormanweg 39
3115 JD Schiedam
0104345588

 

2-S Service & Specialties
Breedijk 5D
5705 CJ Helmond
0492 590 443

Zie meer

2-S helpt u

Vragen over dit onderwerp? Stel je vraag of neem vrijblijvend contact op