XXL-Frames Grade 2/4 reinigen bij Van Geenen High Tech Cleaning

2-S Service & Specialties

XXL-Frames Grade 2/4 reinigen bij Van Geenen High Tech Cleaning

Groot reinigen van high tech frames

Van Geenen B.V. is in 1977 opgericht door Arnold van Geenen en zijn zoons Nico en Gerrit. Bart van Geenen, zoon van Nico, is in 2011 in dienst gekomen bij de firma en heeft sinds 2015 het stokje van zijn vader overgenomen als directeur. Begin 2021 is de uitbouw van een nieuwe hal, kantoor en kantine klaar. Hierdoor is Van Geenen hedendaags een totaalleverancier voor slijp- & polijstprocessen.

 

Naast slijpen en polijsten is van Geenen al zo’n 20 jaar druk met het reinigen van werkstukken voor diverse toepassingen in verschillende dimensies. In Nederland zijn zij een van de enige die onafhankelijk grote werkstukken kan reinigen.

 

Sinds de investering in een speciaal ingerichte hal om grote aluminium en RVS frames te reinigen is de vraag vanuit de markt explosief gegroeid. Mede door de toenemende vraag en steeds strengere eisen op het gebied van technische reinheid heeft Van Geenen in 2-S de perfecte partner gevonden voor hoogwaardige industriële zepen. Voor het reiniging van frames voor ASML gebruikt Van Geenen tegenwoordig de Feroclean N 405 van 2-S / Petrofer GmbH. Een speciaal ontwikkelde zeep met een laag gehalte HIO-elementen en optimale reinigingskwaliteiten. Ideaal voor het reinigen van grote aluminium werkstukken met de strengste reinheidseisen.

Zie meer

Geautomatiseerd reinigen van grote werkstukken

Naast productie verbeteringen is Van Geenen op dit moment aan het inventariseren of de reiniging kan worden geautomatiseerd. Hiervoor zoekt men een nieuwe wasmachine met een capaciteit tot 2,5 meter. Het cleanen van deze producten is op dit moment nog allemaal handwerk, wat ontzettend arbeidsintensief is en veel tijd kost. “Wanneer we dit voor een groot deel kunnen automatiseren, creëren we op een mooie manier extra capaciteit” aldus Patrick Borkent.

 

Patrick is verantwoordelijk voor de cleaning afdeling. Hij geeft aan dat er vooral in het voortraject nog veel winst valt te behalen. Nu komt er ooit werk binnen waarvan een groot deel van het cleanen voorkomen had kunnen worden. Bijvoorbeeld door het product niet met de vingers aan te raken, het te verpakken in plastic en niet versturen op hout of staal. Communicatie is belangrijk. Wanneer van Geenen op tijd in het proces betrokken wordt, kunnen veel problemen waar bij het cleanen tegenaan gelopen wordt voorkomen kunnen worden.

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over Van Geenen High Tech Cleaning of bent u op zoek naar een geschikte zeep voor uw reinigingsprocessen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op via info@2-s.eu of bel naar +31 492 590 443.

2-S helpt u

Vragen over dit onderwerp? Stel je vraag of neem vrijblijvend contact op