Huidklachten verspaning

2-S Service & Specialties

Huidklachten verspaning

Allergieën

De voornaamste oorzaak van huidklachten zijn allergieën. In veel gevallen betreft het een allergie voor isothiazolinonen. Dit is een veelgebruikt alternatief om de bio-stabiliteit te waarborgen. Echter, naast deze stof zijn er tal van mogelijke allergieën. Denk bijvoorbeeld aan allergie voor chroom of nikkel. Deze stoffen komen veel voor in te verspanen materialen zoals roestvast staal.

Groei van micro-organismen

De groei van bacteriën, schimmels en gisten in de koelemulsie kunnen huidklachten veroorzaken. Wanneer de operator bijvoorbeeld een wondje heeft in zijn hand en daar besmette koelemulsie in komt kan dit irritatie veroorzaken. In ons laboratorium kunnen wij eenvoudig bepalen of uw emulsie besmet is met micro-organismen.

Vervuiling

Vervuiling in de emulsie heeft te allen tijden negatieve effecten in de verspaning. Denk bijvoorbeeld aan vervuiling op werkstukken, maar ook op de huid heeft dit invloed. Ook hierbij geldt dat wanneer een operator een wondje heeft daar dezelfde vervuiling in kan trekken. Vanuit de emulsie definiëren we de volgende vervuiling;

  • Chemische vervuiling
    Vreemde oliën van de geleidingen of hydraulische systemen
  • Mechanische vervuiling
    Drijvende deeltjes en (micro)spanen

 

De emulsie schoon houden is dus een must. Gebruik een skimmer bij veel vreemde olie en zorgt voor een goed filtersysteem om mechanische vervuiling te verwijderen.

Gratis advies

Zie meer

2-S helpt u

Vragen over dit onderwerp? Stel je vraag of neem vrijblijvend contact op