Snijolie

2-S Service & Specialties

Wat is snijolie?

Snijolie of boorolie is een niet-water mengbare verspaningsvloeistof en zorgt ervoor dat het sneller en eenvoudiger wordt om harde en zachte metalen te bewerken. Die olie dient als koel- en smeermiddel bij verspanende bewerkingen zoals boren, frezen, draaien of schroefdraadsnijden. 2-S verkoopt verschillende snijoliën onder de naam Isocut. Deze Isocut producten zijn door Petrofer ontwikkeld en hebben ieder specifieke kwaliteiten en eigenschappen. Een kwalitatief hoogwaardige snijolie van 2-S is de Isocut T400.

Gas-to-liquid olie

Een nieuwe snijolie van 2-S is de Isocut LG 7 HM-p van Petrofer. Een multifunctionele snijolie op basis van GTL-olie (Gas-to-liquid). Deze GTL basisolie heeft veel voordelen. Er ontstaat minder dampvorming, geen vieze geur en de olie heeft een hoger vlampunt. Dit is veel gezonder voor de werknemers, werkt fijner en er is minder kans op brandgevaar in de fabriek.

Tappen.

Voor het tappen van schroefdraad kan zowel snijolie als tapolie gebruikt worden. Het voordeel van tapolie is de dikte. Door een hoge viscositeit blijft tapolie goed kleven/plakken aan het gereedschap. 2-S heeft de Drawlub HV51 van Petrofer. Deze tapolie is zeer gebruiksvriendelijk doordat deze goed aan de tap of boor blijft plakken en eenvoudig te reinigen is met de Feroclean reinigingsproducten. Een voordeel hiervan is dat het gereedschap een stuk minder snel slijt en onderdelen met kleine tapgaten goed schoon te maken zijn.

Isocut producten gratis testen?

Wilt u de snijolie Isocut LG 7 HM-p of de Isocut T400 gratis testen in uw productie? Of wilt u meer advies over welke olie het beste bij uw machines past? Neem dan contact met ons op via 0492590443 of via info@2-s.eu voor een gratis monster

Vragen?

Neem contact op of stel je vraag