Koelsmeermiddelen

Wat zijn koelsmeermiddelen?

Een koelsmeermiddel is een waterige oplossing of een olie-in-water emulsie dat bij metaalbewerkingsprocessen wordt toegepast om de bewerkingswarmte af te voeren. Ze zijn ideaal voor lichte en zware verspanende bewerkingen zoals onder andere draaien, frezen, diepgatboren en diverse tapbewerkingen. De koelemulsies van 2-S en Petrofer, waaronder de Emulcut 160 en Emulcut 7150 zorgen daarnaast voor een optimale machinereiniging. Beide koelsmeermiddelen van Petrofer zijn speciaal ontwikkeld voor de high-tech industrie en goedgekeurd voor onder andere ASML. Onze koelsmeervloeistoffen hebben een huidvriendelijkheidsverklaring en voldoen aan de REACH Wetgeving. Deze koelsmeermiddelen zijn daarnaast 100% boorzuur- en formaldehyde vrij.

Voordelen van koelsmeermiddelen

Het werken met koelsmeermiddelen of koelemulsies heeft veel voordelen als het gaat om verschillende verspanende bewerkingen zoals hierboven beschreven. Alle producten van 2-S uit de Emulcut-serie beschikken over dezelfde voordelen, onderscheiden zich en/of zijn speciaal ontwikkeld voor bepaalde materialen of waterkwaliteiten:

–      Geen gevarenpictogram; dus niet schadelijk voor de werknemer

  • Huidvriendelijkheidsverklaring; Alle koelsmeermiddelen van 2-S hebben een huidvriendelijkheidsverklaring en bevatten geen huid irriterende stoffen.
  • Voldoen aan REACH; 100% boorzuur- en formaldehyde vrij.
  • Semi-synthetische opbouw; Dit zorgt voor betere standtijden van gereedschappen.
  • Lange pH-stabiliteit en goede corrosiewering; Het product blijft hierdoor lang bio stabiel en gaat hierdoor niet stinken.
  • Goede spoeleigenschappen;
  • Schuimvrij; Schone machines en werkstukken. Unieke samenstelling, schuimvrij in combinatie met demi-water.
  • Vlekvrij op aluminium en koper; Door de hoogwaardige samenstelling kunnen koper, messing en aluminium vlekvrij worden verspaand, zelfs na indroging bij 24/7 productie met een robot.

Totaalpakket van 2-S en haar koelemulsies

2-S levert niet alleen kwaliteitsproducten, maar kan ook de kwaliteitscontrole in ons gespecialiseerd laboratorium, de reiniging van machines tot en met de opslag van koel- en smeermiddelen verzorgen. Wanneer u zowel verspaand als reinigt kunnen wij uw totale proces optimaliseren. Wij voorzien u van het juiste reinigingsmiddel voor een optimale cleanliness.

Gratis testen?

Wilt u onze Emulcut-serie gratis testen in uw productie? Neem contact met ons op voor een gratis monster. Voor meer informatie of vrijblijvend advies kunt u ook contact opnemen via: +31492590443 of via mailto:info@2-s.eu.

null

Industriële reinigingsvloeistoffen

null

Corrosiebeschermingsmiddelen

null

Machine smeermiddelen

null

Fluid- & Service Management

Vragen?

Neem contact met ons op!