Sinner Cirkel

U bevindt zich hier:

Bij het reinigen van onderdelen zijn een aantal factoren van belang. Deze factoren worden samengevat in de Sinner Cirkel. Het betreft een viertal factoren welke samen de kwaliteit van reiniging beïnvloeden. De factoren zijn; tijd, temperatuur, mechanische arbeid (kracht) en chemie. Door deze vier factoren op elkaar af te stemmen ontwikkelt men een optimale reiniging.

Het is belangrijk om de vier factoren op elkaar af te stemmen en zodoende een wisselwerking te creëren. Voorbeeld:

Aangekoekt vet op de barbecue grillHet vervelendste klusje van de zomer: de bbq schoonmaken ...

Je wilt de grillplaat reinigen en ontdoen van de vette aanslag. Je laat de gootsteen vol lopen met heet water en voegt ontvetter toe. na 10 minuten weken begin je met het schuren met een schuurspons.

Hierin geldt:

  • Temperatuur: Heet water (60 graden)
  • Tijd: 10 minuten
  • Chemie: ontvetter
  • Kracht: schrobben

De vettige aanslag zal losweken door het weken in warm water. Hierdoor zal het resultaat goed zijn.

Industriële reiniging

Bij industriële reiniging geldt hetzelfde principe. U wilt een onderdeel reinigen dat is verpaand met een koelemulsie. Dit doet u met een industriële reiniger in een ultrasoonbad op 50 graden gedurende 10 minuten.

Hierin geldt:

  • Temperatuur: 50 graden
  • Tijd: 10 minuten
  • Chemie: industriële reiniger
  • Kracht: ultrasoon

Belangrijke informatie

Het is van belang om te allen tijden de reiniging af te stemmen op de vervuiling. De leverancier van uw reinigingsmiddelen kan u hier in adviseren. Daarnaast is niet ieder reinigingsmiddel geschikt voor alle temperaturen. Vraag te allen tijden informatie op bij uw leverancier.

Meer informatie

Wilt u graag professioneel advies met betrekking tot industriële reiniging of de Sinner Cirkel? Neem contact op via info@2-s.eu of bel naar +31 492 590 443. Naast advies kunnen wij u ook voorzien in de juiste reinigingsmiddelen van Petrofer GmbH en adviseren in industriële reinigingsapparatuur.

Aantal keer bekeken 247