Energie besparen met industriële reiniging

2-S Service & Specialties

Energie besparen met industriële reiniging

CO2 reducties en energiebesparing zijn hot items op dit moment. Dit zorgt voor hoofdpijndossiers bij veel grote metaalverwerkende bedrijven. Er komt nou eenmaal veel energie bij kijken om metaal te verwerken. Toch zijn er tal van oplossingen om energie te besparen en daarmee CO2 reducties te realiseren. Een van deze oplossingen is het reinigen van metalen onderdelen op een lagere temperatuur.

 

In veel gevallen is temperatuur key bij reiniging. Het is dus absoluut niet altijd mogelijk om energiebesparingen te realiseren bij reiniging. Neem het reinigen van een grill. Hoe warmer de zeep hoe beter dit gaat. Toch is het in veel gevallen in de industrie wel te doen. De vervuiling is vaak lang niet zo hardnekkig als dit van een barbecue. Dit betekent dat ook met lagere temperaturen de vervuiling los komt.

Daarnaast vervult temperatuur een essentiële rol binnen de chemische samenstelling van de zeep. Een juiste temperatuur zorgt voor schuimremming bij sproeiwas applicaties en de wasactieve stoffen werken het meest optimaal bij een bepaalde temperatuur.

Feroclean N 402 K

Het is dus noodzaak dat de zeep afgestemd is op het proces. Denk hierbij aan het materiaal, de vervuiling en de parameters die in de wasinstallatie. In de meeste gevallen is het mogelijk om ‘warme’ was-processen over te zetten naar de Feroclean N 402 K van Petrofer GmbH. Deze zeep is speciaal ontwikkeld voor reinigingstemperaturen tussen de 20 en 50 graden. Met een neutrale pH-waarde is het compatible met vrijwel ieder metaal. Ondanks de lagere temperatuur kan Feroclean N 402 K ook hardnekkige vervuiling reinigen door een innovatieve samenstelling.

Energiebesparing in cijfers

Maar welke besparingen zijn te realiseren? Om concreet voorbeelden te geven van energiebesparingen nemen we u mee in een case studie van een grote Duitse bearing fabrikant. Men reinigde in het verleden op 70 graden waarbij 13 kWh per batch werd verbruikt. Momenteel reinigt men met Feroclean N 402 K met gelijke parameters op 52 graden. Hierbij wordt 0,73 kWh aan energie verbruikt. Een energiebesparing per batch van 94,38%. 

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie ontvangen over reiniging? Of bent u geïnteresseerd in reinigen op lagere temperaturen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies.

 

2-S Service & Specialties

Breedijk 5-D

5705 CJ Helmond

+31 492 590443 / info@2-s.eu

Zie meer

2-S helpt u

Vragen over dit onderwerp? Stel je vraag of neem vrijblijvend contact op