Hydrauliek olie

2-S Service & Specialties

Wat is hydrauliek olie?

Hydrauliek wordt veel gebruikt in de werktuigbouwkunde en is een systeem waarmee doormiddel van vloeistoffen (oliedruk) bewegingen en krachten worden overgebracht. Een hydraulieksysteem bestaat in principe uit een pomp, een motor, een leidingsysteem, een vloeistofreservoir, een filter en een regeleenheid om de vloeistofstroom op de een of andere manier te kunnen sturen. Hydraulische vloeistoffen worden meestal gemaakt van ontvlambare minerale oliën. Dit zorgt voor een hoog veiligheidsrisico in gebieden met een hoog risico op brand of ontploffing vormen minerale oliën. 2-S en Petrofer hebben hier de afgelopen 50 jaar onderzoek naar gedaan en de producten steeds weer verbeterd, waaruit verschillende speciale hydraulische olies zijn ontwikkeld. Hieronder valt bijvoorbeeld een biologisch afbreekbare hydrauliek olie.

Moeilijk ontvlambare olie

De Ultrasafe 620 van Petrofer is een hydraulische olie met een zeer lage ontvlambaarheid. Het product is samengesteld uit speciale, gecoördineerde glycolen en bevat actieve ingrediënten om slijtage en corrosiebescherming te verminderen. Deze hydraulische olie wordt gebruikt in uiterst brandgevaarlijke gebieden zoals mijnen, gieterijen, smederijen of warmtebehandelingsinstallaties. . De speciale hydraulische vloeistoffen van Petrofer hebben verschillende goedkeuringen van OEM’s

Biologisch afbreekbare hydraulische olie

Het product Envolubric HE is een biologisch afbreekbare hydraulisch op basis van synthetische esters met een extreem hoog vlampunt van 280  ֯C en zelfontbrandingstemperatuur. Ook deze hydraulische olie biedt een uitstekende corrosiebescherming voor ferro- en non-ferrometalen. De biologisch afbreekbare hydraulische vloeistoffen worden veel gebruikt bij bijvoorbeeld sluizen en graafmachines en andere hydraulische systemen welke in contact komen met het milieu.

Alle soorten hydraulische olie beschikbaar bij 2-S

2-S is op het gebied van hydraulische olie van alle markten thuis. We hebben onder andere biologisch afbreekbare, moeilijk ontvlambare en standaard hydraulische oliën in ons assortiment. Wilt u meer informatie over onze producten of heeft u nog vragen? Wij helpen u graag! Neem met ons contact op en wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk. Natuurlijk kunnen we u ook adviseren over welke hydraulische olie het beste bij uw werkzaamheden past.

Onze Service & Specialties

Laboratorium & Analyse

ISO 9001 : 2015

Fluid Service Management

Metaalbewerkingsadvies

Vaten- en afval verwerking

Vragen?

Neem contact op of stel je vraag