Verspanen

Metaalbewerking middels verspaning

Wat is verspanen?

Verspanen is een algemeen woord voor het bewerken van materiaal door machines of met de hand waardoor er stukjes van het basisproduct worden verwijderd. Deze schilfers worden ook wel spanen genoemd. Verspanen maakt het product kleiner en verandert het daarmee van vorm en gewicht. De bewerkingen kunnen op veel materialen zoals hout of kunststof worden toegepast, maar het verspanen wordt het meeste gebruikt bij metaal.

Verspanende bewerkingen

Er zijn veel verschillende verspanende bewerkingen, met ieder een eigen toepassing en functie. De bewerkingstechnieken hebben allemaal hun eigen doel. Met de techniek frezen worden er stukken uit het product gesneden. De techniek boren zorgt ervoor dat er gaten in het product worden gemaakt. Tappen voegt bijvoorbeeld weer schroefdraad toe aan het gat.

Verschillende vormen van verspaning:

Producten die helpen bij verspanen

Er zijn veel verschillende producten die het verspanen makkelijker kunnen maken. 2-S heeft verschillende verspaningsvloeistoffenzoals de koelemulsies van de Emulcut-serie. De Emulcut-serie is een serie van waterverdunbare metaalbewerkingsvloeistoffen voor draaien, frezen, slijpen en andere verspanende bewerkingen.

Alle producten uit de Emulcut-serie beschikken over dezelfde voordelen en onderscheiden zich in de toepassing of zijn speciaal ontwikkeld voor bepaalde materialen of waterkwaliteiten.

Totaal pakket 2-S

2-S verkoopt niet alleen de koelemulsies, maar ook reinigingsproducten van Feroclean voor na het verspanen, of smeermiddelen om machines te smeren van Shell of Mobil. 2-S kan vloeistoffen leveren die nodig zijn bij het verspanen. Daarnaast kunnen we het gehele proces ondersteunen en bieden wij u onze kennis. Ook kunnen we voor u de machines reinigen.

Wilt u meer informatie over de kwalitatief hoogwaardige producten en accessoires die gebruikt moeten worden bij het verspanen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Vragen?

Neem contact op of stel je vraag