Quench polymeren

Quench polymeren

Procesverbetering met watermengbare quench polymeren

Bij het quenchen van metalen worden metalen middels een vloeistof snel afgekoeld. Hierdoor ontstaat een andere, sterkere structuur van het metaal. Door de hoge temperatuurverschillen tussen het metaal en het quenchbad ontstaat bij klassieke quencholiën veel damp en nevel. Door oliën te vervangen door quenchvloeistoffen op basis van polymeren wordt niet alleen de dampvorming sterk verminderd, maar ook het brandgevaar in de fabriek verminderd. Quench polymeren zijn tevens multi-inzetbaar en kunnen met water worden vermengt tot verschillende concentraties

2-S Service & Specialties levert diverse hardingspolymeren van de firma Petrofer GmbH. Deze Aquacool- en Aquatensid-producten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten welke zich onderscheiden materiaal en toepassing. Neem voor advies in relatie tot uw proces contact met ons op.

QUENCH VLOEISTOF AQUATENSID BW/FF AQUACOOL AC-FF
Temperatuur afschrikbad 20 – 35 °C 20 – 35 °C
Aanbevolen concentratie 5  – 30% 5 – 25%
Materialen Divers Divers
Boorzuur/formaldehydevrij Ja Ja

Totaal pakket

Wanneer u naast quench polymeren ook andere vloeistoffen gebruikt kunnen wij uw totale proces optimaliseren. Voor bijvoorbeeld een optimale reiniging voor of na het harden kunnen wij u ook voorzien in diverse reinigingsvloeistoffen. Bekijk hier ons totale assortiment reinigingsvloeistoffen.

Quench polymeren testen?

Wilt u quench polymeren testen in een van uw productie? Neem contact met ons op voor gratis advies.

Voordelen

Industriële reiniging

Verspaning

Machine smeermiddelen

Fluid Service Management

Vragen?

Neem contact op of stel je vraag