Milieubewust produceren bij de Wit B.V. met polymeren

2-S Service & Specialties

Milieubewust produceren bij de Wit B.V. met polymeren

De Wit B.V. heeft ruim 100 jaar ervaring en is merkproducent en full-service dienstverlener voor de elektro- en ijzerwarengroothandel. Ze zijn producent en leverancier van gehard stalen nagels en andere elektro bevestigingsproducten. Ze zijn in 1970 begonnen met de harderij en zijn specialist voor private labels in meer dan 70 landen. Ze bouwen en vormen het assortiment en ontwikkelen naar wens ook geïndividualiseerde merken.

 

Het productieproces

Bij de productie van stalen nagels wordt eerst koude omvorming toegepast, vervolgens worden de stalen nagels gereinigd met Feroclean A 122 GF om daarna te harden in Aquacool VSL-FF en te ontlaten of bainietharden in AS 135 of oilebad harden en vervolgens worden de nagels met Feroclean N 610 ontlaten. Indien gewenst wordt er Blackynol WL 33 gebruikt (dan worden ze gezwart). Hierna worden de stalen nagels buitenshuis galvaniseert en bij De Wit verpakt. Vervolgens worden ze op voorraad gelegd of rechtstreeks naar de klanten verzonden. Iedere klant heeft specifieke eisen voor aanlevering zoals bijv. soort verpakking (in aantal stuks of gewicht), verpakkingsvarianten, etikettering, aanleverinstructies en de artikelen moeten visueel schoon zijn.

 

Milieubewust produceren

Met het oog op milieubewust produceren is de Wit B.V. na jarenlang met olie te harden overgegaan naar harden met Aquacool-polymeren. Dit was onbekend terrein waardoor er onbekende zaken zichtbaar zijn geworden. Er zijn veel nieuwe aspecten zoals concentratie en temperatuurbeheersing waardoor het verloop moeizaam was. In het begin is namelijk niet altijd alles te overzien. De Wit B.V. heeft zelf een verbeterde luchtkoeling gemaakt voor het nakoelen bij het harden met polymeren. De focus ligt hierbij op het milieubewust produceren waardoor er minder uitsleep en minder verbruik is. Ook rook en damp behoren tot het verleden. Een bijkomend voordeel is dat de producten veel schoner uit het proces komen.

 

Wilt u meer weten over dit proces of bent u op zoek naar een product? Bekijk onze website of bel naar +31 492 590 443.

Contact opnemen

De Wit (Don Quichotte B.V.)

Gerstdijk 17

5704 RG Helmond

+31 (0) 492 588888

info@dewit-helmond.nl

Meer weten over onze producten?

2-S Service & Specialties (Petrofer GmbH)

Breedijk 5D

5705 CJ Helmond

+31 (0) 492 590443

info@2-s.eu

2-S helpt u

Vragen over dit onderwerp? Stel je vraag of neem vrijblijvend contact op