Hardingsolie

2-S Service & Specialties

Hardingsolie

Het harden van metaal bestaat uit diverse stappen. Een van de belangrijkste is het quenchen, het versneld laten afkoelen van het werkstuk. Dit wordt vaak gedaan door middel van een quencholie. Door het temperatuurverschil ontstaat er dampen. Hoe hoger het vlampunt hoe minder verdamping zal plaatsvinden. Daarnaast is het gebruik van GTL-basisoliën interessant om de verdamping te verminderen.

2-S Service & Specialties levert diverse quench oliën van de firma Petrofer GmbH. Deze Isorapid- en Marquench-producten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten welke zich onderscheiden basisolie en toepassing. Voordeel van deze Petrofer producten zijn de hoge vlampunten en de brede inzetbaarheid op het gebied van metalen, type quenching en basisolie.

HARDINGSOLIEISORAPID 280ISORAPID 277 HMMARQUENCH 875
BasisolieGTLMineraalMineraal
Temperatuur50 – 80 °C50 – 80 °C80 – 180 °C
ToepassingDiversDiversTandwielen, assen etc.
TypeFast quenchingFast quenchingHot quenching

Totaal pakket

Wanneer u naast hardingsolie ook andere vloeistoffen gebruikt kunnen wij uw totale proces optimaliseren. Voor bijvoorbeeld een optimale reiniging voor of na het harden kunnen wij u ook voorzien in diverse reinigingsvloeistoffen. Bekijk hier ons totale assortiment reinigingsvloeistoffen.

Hardingsolie testen?

Wilt u hardingsolie testen in een van uw productie? Neem contact met ons op voor gratis advies.

Voordelen

Industriële reiniging

Verspaning

Machine smeermiddelen

Fluid Service Management

Vragen?

Neem contact op of stel je vraag