Ultrasoon reinigen

Werkstukken reinigen

Wat is ultrasoon reinigen?

Ultrasoon reinigen is een effectieve reinigingstechniek waarbij ultrasone geluidsgolven worden gebruikt om kracht toe te voegen. Hierdoor ontstaan duizenden luchtbelletjes die door de geluidsgolven door het water met de reinigingsvloeistof worden gemengd. Deze zogenoemde implosies hebben als gevolg een heleboel kleine stromingen. Deze stromingen functioneren als een borstel en weken zo het vuil los. Dit zonder krassen aan te brengen op het voorwerp. Doordat er bij het ultrasoon reinigen met reinigingsvloeistoffen wordt gewerkt, zijn de kleinste openingen en hoekjes toegankelijk. Dit zorgt voor een optimale reiniging, ook voor complexere voorwerpen.

Voordelen van ultrasoon reinigen

Het reinigen heeft meerdere voordelen:

  • Moeilijk bereikbare plekken worden goed schoon;

De stromingen in de ultrasoon vloeistoffen zijn zo sterk dat het plaatsen bereikt waar met de hand reinigen bijna onmogelijk is.

  • Meest hardnekkige vuil wordt verwijderd;

Door de sterke stromingen en implosies gebeurt het reinigen grondig en nauwkeurig.

  • Zonder aantasting van het oppervlak;

Het product of voorwerp dat wordt gereinigd biedt de garantie dat het product niet kan beschadigen. Het risico op krassen of andere kleine beschadigingen zijn dan ook minimaal.

  • Hogere doorloopsnelheid;

Een ander voordeel is de snelheid waarmee complexe voorwerpen kunnen worden gereinigd. Dit in tegenstelling tot handmatig schoonmaken, wat extra veel tijd kost.

Echter zijn niet alle reinigingsproducten geschikt voor ultrasoon reinigen. De Feroclean producten van 2-S zijn dit wel. Onder andere de Feroclean N404, Feroclean N405 en de Feroclean N610 zijn licht alkalische, zoutvrije reinigers op waterbasis.

Vervolgstappen na reiniging

Een nabehandeling niet geheel overbodig. Deze nabehandeling bestaat uit twee stappen:

  1. Grondig spoelen met stromend (demi) water.
  2. Grondig drogen bijvoorbeeld met schone perslucht.

Vragen of meer informatie over onze reinigingsvloeistoffen?

Wilt u advies welke Feroclean het best past in uw proces of wilt u een van de reinigers uitproberen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Vragen?

Neem contact op of stel je vraag