Systeemreiniger

2-S Service & Specialties

Wat is systeemreiniger?

Systeemreinigers zijn reinigingsmiddelen om circulerende systemen te reinigen en te ontdoen van bacterie- en schimmelvorming. Een systeemreiniger is van belang voor CNC-machines en heeft twee functies namelijk;

  1. Het reinigen en ontvetten van de machine
  2. Het doden van micro-organismen

Met 2-S haar jarenlange ervaring en kennis op het gebied van de systeemreiniger oftewel machinereiniging, of het nu gaat om preventief onderhoud of jaarlijkse reiniging van machines, 2-S heeft de juiste expertise in huis.

Grotanol SR2 als systeemreiniger.

Grotanol SR2; een industriële systeemreiniger die voor ontvetting en ontsmetting zorgt in circulerende systemen. Dit product kan zowel reinigen als bacteriën doden, het bevat namelijk bacteriedodende stoffen, het nadeel hiervan is dat formaldehyde schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Ga dus te allen tijden voorzichtig om met dit product. Afhankelijk van de mate van vervuiling wordt Grotanol SR2 gebruikt als een 0,25 % – 0,75 % waterige oplossing. Om een optimaal reinigingseffect te bereiken wordt een contacttijd aanbevolen van minstens 6 – 24 uur.

Feroclean CS 8 Basic als systeemreiniger.

2-S biedt ook een ander product aan genaamd de Feroclean CS 8 Basic, een klassieke machinereiniger. Het grote verschil met de Grotanol SR2 is dat de Feroclean CS 8 Basic een systeemreiniger is zonder schadelijke stoffen. De Feroclean CS 8 Basic wordt aanbevolen voor het verwijderen van machinale resten, afzettingen en vuil als gevolg van het gebruik van koelmiddelen op waterbasis. Tevens zal het ook helpen bij het verwijderen van slib van metaal en zeep, olievervuiling of andere kleverige resten.

Feroclean CS 8 Basic is in tegenstelling tot Grotanol SR2 vrij van formaldehyde, daarmee voldoet dit product aan de huidige REACH-wetgeving. Wilt u meer informatie over Feroclean CS 8 Basic of andere systeemreinigers van 2-S? Neem dan vrijblijvend contact op via 0492590443 of via info@2-s.eu.

Vragen?

Neem contact op of stel je vraag