Opslag metaalbewerkingsvloeistoffen

U bevindt zich hier:

Bij het bewerken van metaal wordt veelvuldig gebruik gemaakt van diverse oliën, chemicaliën of metaalbewerkingsvloeistoffen. Om de kwaliteit van de vloeistoffen en de gezondheid van werknemers te waarborgen, dienen deze producten op de juiste manier te worden opgeslagen.

In de meeste gevallen, bij kleine machinefabrieken is de voorraad metaalbewerkingsvloeistoffen niet erg groot. Men koopt een nieuw vat wanneer de vorige bijna leeg is en de voorraad is daarmee beperkt. Wanneer u daadwerkelijk voorraad hebt, is het verstandig om deze aan de hand van de volgende tips op te slaan in afwachting van het gebruik.

Opslag metaalbewerkingsvloeistoffen bij weer en wind

Metaalbewerkingsvloeistoffen dienen te worden opgeslagen binnen een temperatuurbereik van minimaal 5 °C en maximaal 35 °C. Zorg er dus voor dat de vaten droog worden opgeslagen in een ruimte waar vorst en zonlicht geen rol spelen.

Lekbak

In het geval van voorraad is een ieder verplicht chemicaliën als metaalbewerkingsvloeistoffen op een lekbak te plaatsen.

Gesloten

Om de kwaliteit te waarborgen gedurende een lange periode van opslag dient de verpakking afgesloten te zijn.

Contact of tips

Wanneer u vragen hebt over de opslag van metaalbewerkingsvloeistoffen of metaalbewerkingsvloeistoffen van Petrofer GmbH wilt kopen kunt u te allen tijden contact met ons opnemen via info@2-s.eu of bellen naar +31 492 590 443.

Aantal keer bekeken 35