Kunststof bewerking

Kunststof spuitgieten

Kunststof bewerking is zeer divers. Van kunststoffen spuitgieten tot het verspanen van kunststoffen of spuitgietmatrijzen. Voor vrijwel alle bewerkingsvormen zijn industriële vloeistoffen nodig. Bijvoorbeeld wanneer onderdelen worden gereinigd moeten specifieke hoogwaardige reinigingsvloeistoffen worden toegepast. Bij het verspanen is van noodzaak om een koelemulsie te gebruiken welke geen negatieve invloed heeft op de kwaliteit van het materiaal.

2-S  Service & Specialties is totaalleverancier op het gebied van productievloeistoffen. We hebben alle benodigde vloeistoffen in het assortiment van een en dezelfde leverancier; Petrofer.

Assortiment bewerkingsvloeistoffen

  • EDM vloeistoffen
  • Verspaningsvloeistoffen
  • Reinigingsvloeistoffen
  • Roestbeschermingsmiddelen
  • Machine smeermiddelen

Matrijzen productie

De productie van matrijzen is een veelzijdige operatie. Zinkvonken, eroderen, frezen en slijpen zijn veel voorkomende bewerkingen. Voor al deze bewerkingsvormen heeft 2-S hoogwaardige vloeistoffen. Dielektrikum voor het zinkvonken, Emulcut voor het frezen en isogrind om matrijzen te slijpen.

Roestbescherming matrijzen

Om uw stalen matrijzen te beschermen tegen roestvorming tijdens opslag kunt u deze voorzien van een anti-corrosielaag. De Isotect producten van Petrofer zijn kwalitatief hoogwaardige corrosiebeschermingsmiddelen welke eenvoudig te verwijderen zijn.

Matrijzen reinigen

Matrijzen moeten frequent worden gereinigd om de kwaliteit te waarborgen. Hiervoor zijn hoogwaardige reinigingsvloeistoffen nodig welke geen negatieve invloed hebben op de matrijs en het proces. De Feroclean reinigingsproducten van Petrofer zijn speciaal ontwikkeld voor de matrijzenbouw. Deze producten geven een goede roestbescherming en zorgen voor een optimale reiniging.

Kunststoffen verspanen

Bij het verspanen van kunststoffen en composieten is een geschikte koelemulsie van groot belang. De koelemulsie mag geen negatieve invloed hebben op de samenstelling van het materiaal en het proces. De Emulcut 160 BW is een vetzuur arme koelemulsie welke zeer geschikt is om kunststoffen te verspanen.

null

Industriële reinigingsvloeistoffen

null

Corrosiebeschermingsmiddelen

null

Machine smeermiddelen

null

Fluid- & Service Management

Vragen?

Neem contact met ons op!