Gratis formalhydetest

Vanaf 1 december 2018 worden waterige metaalbewerkingsvloeistoffen met boorzuur en formaldehyde(donoren) zwaarder geëtiketteerd. Om voorbereid te zijn op deze deadline kunt u een gratis formaldehydetest doen van uw vloeistof bij 2-S Service & Specialties.

Waarom?

Formaldehyde is een stof die is geclassificeerd door de ECHA als zijnde carginogeen. Dit betekent dat u en uw personeel blootgesteld worden aan een kankerverwekkende stof. Wanneer u na 1 december 2018 formaldehyde-houdende producten gebruikt bent u verplicht het formaldehyde-gehalte in uw machinefabriek te controleren. Naast het meten van de hoeveelheid in de lucht worden formaldehyde-houdende producten zwaarder gelabeld. Het label dat u voortaan op het vat kunt zien is GHS-08 (Schadelijk voor de gezondheid) in combinatie met GHS-07 (Schadelijk).

Hoe testen we uw product?
Om uw product te testen vragen we u een monster (concentraat) van uw huidige metaalbewerkingsvloeistof naar ons op te sturen. Vervolgens wordt in ons laboratorium (ISO 9001-gecertificeerd) een emulsie aangemaakt van 5% concentraat en 95% water. Met deze emulsie kunnen onze laboratoriummedewerkers middels een formaldehyde analysemethode het gehalte in uw vloeistof meten. Na afloop van de test krijgt u een officieel rapport met de betreffende testresultaten.

Voorbeeld: formaldehydetest bij 2-S Service & Specialties

Recent Posts